onsdag den 19. december 2007

Hoi An - indkøb

Da vi bestilte tog-turen havde vi nedenstående billede af vores kupe i hovedet:

Det viste sig desværre at være os som huskede forkert - se fx Seat61.

Det betød at vi var lidt skuffede da vi kom ombord i toget og havde 14 timers rejse foran os.


Jeg tror at man måler kvalitet på effektiviteten af air condition. Da toget satte igang satte de samtidig air-condition på maksimal og temperaturen faldt langsom til 15o. Hertil var der heldigvis een løsning - papir og tape fik temperaturen op på ca 20o.


Vi sov imidlertid alle rigtigt godt - til ca 9:30 til morgen. Toget larmede meget og affjedring er der ikke meget af.


Morgenmad blev der ikke meget af på turen. Togets menu-kort var egentlig ok - men vi havde ikke rigtigt lyst til ris til morgenmad. Hvis man skal omregne til DKK fra vietnamesiske Dong skal man fjerne de 3 nuller og dividere med tre - så prisen for mogenmad er ca DKK 5 kr.

Turen fra Hué til Da Nang er utroligt spektakulær - toget snor sig gennem bjergene.

Der er ikke signal-problemer her i Vietnam - stationsforstanderen går blot ud med sit flag for at signalere om toget kan fortsætte eller ej. Smart.

Vi ankom 30 minutter forsinket til Da Nang og tog en taxi til Hoi An ca 30 km væk. Hotellet var en dejlig overraskelse ovenpå togturen - Hoi An Beach Resort.

Efter 27 timer siden vores sidste hotel var det rart at slappe af. Det gik op for os i toget at vi har taget alle strabadserne fra starten med rejser i tog, bus og skib. Herfra er det let da vi flyver herfra og ikke har så mange skift mere. Lidt dårlig planlægning - men svært at overskue. Hvis man vil besøge Ha Long bay bør man flyve fra Saigon til Hai Pong og tage hydrofoilen til Cat Ba - det tager blot en time. 2 x 4 timers transport til/fra Hanoi er simpelthen for meget.

Børnene startede med en tur i poolen (her Sofie)

mens vi hyggede os med en big Tiger.Aftenen gik med julegaveindkøb i Hoi An - og vi kom stort set ikke igang så vi får travlt de næste par dage. Men der er også meget at købe her....

Ingen kommentarer: