torsdag den 3. januar 2008

Hanoi - kokkeskole, marked og afslapning

Igår aftes købte vi Mr Bean Holiday på DVD - for den formidable pris af 15.000 Dong (DKK 4,5) - og vi blev snydt. Filmen er optaget i en biograf så engang imellem kommer håret fra den person der sidder foran ind i billedet. Men vi grinede alligevel - og børnene kom derfor sent i seng.

Vi stod derfor sent op, spiste morgenmad på hotellen, og drog derefter ud i byen. Der er facinerende hvor meget der kan være på een cykel.
Derefter gik turen til Hidden Hanoi, en skole hvor man kan lære vietnamesisk, eller dans (tango, salsa, ballroom dance (hvilket er meget populært i vietnam)) samt gå på kokkeskole. Vi havde valgt det sidste.


Vi skulle forberede en monsoon menu bestående af følgende retter:
  • Banana flower salad
  • Claypot Stewed Chicken with lotus seeds and mushrooms
  • Cabbage Rolls filled with Pork and mushrooms
  • Fresh Tomato Soup

Først fik vi en introduktion til det vietnamesiske køkken, og fik vist et kort klip fra filmen Duften af grøn papaya. Derefter gik vi igang med madlavningen. Anna og Sofie var meget aktive:

Vi spiste den glimrende mad og var hjemme så Anna og Sofie kunne få en tur i poolen. Sofie er blevet rigtig god til at lave koldbøtter i vandet.

Eftermiddagen blev brugt på markedet, en tur til iscafen ved søen.

Vi forsøgte også at købe en tur ud af Hanoi. Der er rejsebureauer overalt - men de sælger alle de samme standard varer og der er ingen mulighed for variation. Der er store muligheder for innovation indenfor turistbranchen i Vietnam - mange af deres ture er (midt sagt) kedelige og deres materiale uinspirerende. Så til trods at vi besøgte vel 10 bureauer - og desuden har forsøgt at komme i kontakt med 10 andre via nettet - endte det med at vi ikke købte en tur. Utroligt.

Måske vi finder på en tur rundt med taxi imorgen...Ingen kommentarer: